A talk about delicious sake' Secchubai' 2

The label of sake'Sechubai' is beautiful.


A talk about delicious sake 1
As for sake, it seems to know, there are 
many people who do not know.
In that point, it is important to know 
the accurate information method.
Furthermore, I think that it is very romantic 
to say that you know the environment 
in which the alcohol is made and 
the thoughts of the making person.
I will continue to inform you of 
the information that is proud of others.





Let's talk about Niigata's Sechubai this time.

The degree of sake in the Sechubai is -3.5 (sweet)
Tanrei Karakuchi in Japanese 


日本酒度表:Japanese sake schedule
+6.0以上       大辛口(VeryDry)
+3.5~ +5.9     辛口(Dry)
+1.5~  +3.4    やや辛口(SlightlyDry)
-1.4~  +1.4        普通(Ordinary)
-1.5~  -3.4    やや甘口(SlightlySweet)
-3.5~  -5.9      甘口(Sweet)
-6.0 以上              大甘口(VerySweet)


Sechubai mainly uses rice made in 
the local Joetsu district of Niigata Prefecture.
"Koshi IBUKI" is a fast-breed variety also serving as rice.



茜蔵、本蔵(Akane factory,Main factory)
米倉庫(Rice warehaouse)、瓶詰め(Bottling factory)

The hometown of sechubai  is located 10 km 
to the Sea of Japan, and it is in a satoyama 
where the paddy field spreads.
Snow in winter is about 1m on average, 
and in the environment where lots of ruminants live, 
sake is brewed with soft well water that is made from 
traditional handmade malt and satoyama as a source.
It is the home of Kubiki Toji who is the biggest group 
in the Echigo Toji four groups.
And, it is near the castle "Kasugayama castle" of 
Uesugi Kenshin of legendary Warring States Period


In the winter of Echigo, the sky is covered 
with dull-colored clouds, heavy wet snow peculiar 
to the Japan Sea side.
Plums that survive the dark heavy winter 
and the snow, flower blooming in fragrant incense,
It is a symbolic tree that makes the snow country 
feel the signs and spring of spring.
Early spring is also a season for the Kurabito 
for a long time since 
late autumn for a long time to spare time 
sake making time and effort.Like the plants 
prepare for the spring during the winter, 
the Kurabito(sake waker) is also looking for squeezing 
and aging after six months,every single day, 
I will carefully go and accumulate my work.
Grace that survives the tough seasons and 
the spring pleasure that is overflowing quietly.
Like a plum blossom telling of a visit of 
a waiting spring After doing serious work 
on a steady side, "If you drink a glass of this liquor, 
you will have a sake and trouble will fade away" sake.
I wish everyone of the drinkers to be a sake to relax.
Like a plum blossom telling of a visit of a waiting spring 
I wish everyone of the drinkers to be a sake to relax.

Our company used the brand named 
"Sechubai" from the early Showa era.
The warehouse who was later restored from 
the Second World War and rested on 
corporate arrangement
Saburo Maruyama who resumed 
(Mr. Maruyama 10, president of 4th generation)
We found out among trademarks that had 
already expired and we called "Sechubai"
I like the atmosphere of words, it is said to 
have been attached to your company's liquor.

This is based on the "Tanrei Dry" which was once 
a wind up in the world,It seems that it has become 
established as an expression expressing 
a clean sweet mouth type liquor.
Saburo Maruyama who revived the warehouse 
after the war that set the taste policy of 
the current "Sechubai"
(Mr. Maruyama 10, 4th generation) 
was said to have been.
In the past, he says that sake 1 square(1.8L) 
is higher than carpent's daily allowance.
It seems that Mr. Sanji thought that it is 
impossible for your household budget to 
become painful due to excessive drinking.
Also, the location of the warehouse was a rural area, 
and there were many people who did farm 
work in the surrounding area.

After finishing work with the body, sweet mouth 
would be delicious to heal the tiredness of the day,
It is not beneficial if you drink too much,
a taste that 
you can satisfy by taking as much as 
360cc as much as possible.
It is said that the taste of "Sechubai" has been 
decided because it will be good.
From then on, we inherited that spirit and carefully 
made a careful sake brewing.

一合(1go=180cc)、1升(1shou)=1800cc=1.8L

コメント

このブログの人気の投稿

Garagarapon

"Chaplin" taught me.

Educational reform by enriching children's halls nationwide