辛くて、本格的なカレーに挑戦!


辛くて、本格的なカレーに挑戦!

Challenging curry, hot curry!

料理編、その2:カレーの巻
Culinary section, Part 2: Volume of curry


チキンカレー:Chicken curry

クミンシード:Cumin seed


ガラムマサラ:Garam Masala



カレーは、大手メーカー、カレー・ルーを使い、書いてあるとおりに
作り、食べていましたが、数年前から、胃もたれするようになり、
何か良い解決方法は、ないかと、考えていた。

いろいろ、調べたら、

「朝カレー」提唱者! 丁 宗鐵氏に聞く-

 夏場の健康維持の秘訣・・

が出てきた。


その後、書いてあった。クミン、ウコンなどの入った、
スパイスカレーを通販で、いろいろ調べ、手に入れて、作ってみた。

通販のスパイスカレーに、「タイのレッドカレー」缶詰を
合わせたり、とろみをつけるのに、「かたくりこ」いれたり、
塩味と、味に深みを持たせるために、オイスターソースと醤油を
同量、いれたりと、試行錯誤の末、自分好みの味のカレーが完成した。
*コツは、最後にガラムマサラをスプーン1杯いれて、1-2分
かきまぜ、なじませると、味が落ち着き、うまさが、倍増。

簡単に、スパイスカレーの作り方を説明する。

1:クミンシードを、すり鉢に小さじ1-2杯いれて、
すりこぎ棒で、香りが立ち、粉状になるまでする。

2:次に、ジャガイモ、人参、タマネギ、
肉(鶏モモ、豚ロース、バラでもOk)
を適量、適当な大きさに、刻んで、フライパン、炒めます。
肉をいれてから、少ししたら、すった、クミンをいれます。
火が通ったら、ボールに、とっておく。

3:野菜を、硬いもの順に、いれ、いためます。3分程度かな。
お好みで、バターをいれます。

4:圧力鍋に炒めた具材を、下に、お肉、上に、野菜をいれ、
ひたひたになる程度、水をいれる。
お好みで、日本酒や、白ワインを入れてもOK。

5:圧力鍋の蓋をして、蒸気が出て、シューと蒸気が出てきたら、
火を、中弱火に落とす。(かすかに、蒸気の音がする程度)
蒸気が出て、3分で火を止める。圧力が落ちるまで待つ。

6:しっかり煮込んだら、中身を20cm程度の鍋に8分目、
程度いれる。(3-4人分)
次に、カレーパウダーを、
大さじ1杯(辛いのが弱い人は小さじ1杯)入れ、
少ししたら、レッドカレーを大さじ1杯(弱い人は小1杯)
その後、1-2分に、混ぜながら、煮込む。

7:オイスターソースを、おたま半分、醤油を半分づつ、
カレーにいれて、なじませる。2-3分でOK
*圧力で、十分に煮えてるので、味がしみこみやすい。

8:最後に、ガラムマサラを大さじ、又は、小さじ1杯、
入れ、1分強、混ぜればできあがりです。

*なお、味と、辛さは、好みがありますので、調節してね。
簡単と言っても、ちょっと、手間がかかってますね。(笑)

さて、カレースパイスの調達先ですが、
個人的には「アメ横大津屋」からメール便で400g
(100g袋4つ)送ってもらってます。

「アメ横大津屋」御徒町駅、上野駅近くにある店、通販もOK
楽天にも、出店してますね。調べてね。

メール便で100gを4袋まで、送ってくれるし、
HPに、レシピや、原材料なども、のせてあり、親切です。

http://www.ohtsuya.com/e-commex/cgi-bin/ex_index.cgi

その他、心配なら、SB食品も通販やってますよ。
ネットで調べれば、すぐわかります。

追伸:カレーの健康効果は、丁 宗鐵先生や、いろんな方々が
書いてますし、ネットを調べれば、いっぱい出ています。
こんな、旨くて、身体に良いカレーを作らない手はないですよ!

Curry uses a leading manufacturer, Curry Rou, as it is written
I was eating, but for several years, my stomach started to fall,
I was thinking about something good solution.
After examining various things,
"Morning curry" advocate! Listen to Mr. Deng-sen -
 The secret of maintaining the health of the summer · ·
Came out.
Http://news.mynavi.jp/articles/2009/07/01/curry/

After that, I wrote it. Cumin, turmeric and so on,
I sold spice curry through mail order, I studied variously, 
I got it, I made it.

Mail order spice curry canned with "Thai red curry"
To fit or to thicken, "putting up"
In order to make the taste deep, oyster sauce and soy sauce
After the trial and error, with the same amount, bowls, the curry of my favorite taste was completed.
* The trick is to put a spoonful of garam masala at the end, 1-2 minutes
When stirring, the taste calms down and the umami doubles.

Easily explain how to make spice curry.

1: Cumin seed, put in 1-2 teaspoons in the mortar,
With a pestle, scent, until powdery.

2: Next, potatoes, carrots, onions,
Meat (chicken peach, pork loin, rose Ok too)
Make an appropriate amount, chopped into an appropriate size, stir frying pan, stir-fry.
After putting the meat, after a while, add a cumin.
If fire passes, keep it in the ball.

3: Put some vegetables in order of hard stuff, and we will stop it. It will take about 3 minutes.
You can put butter if you like.

4: Put ingredients fried in a pressure cooker, below, meat, vegetables on top,
Put water to the extent of becoming a human figure.
Even if you like sake or white wine, you can choose it.

5: When the lid of the pressure cooker, steam comes out, shoes and steam come out,
Drop the fire on the medium and low heat. (Faintly, the degree of sound of steam)
Steam comes out and stops the fire in three minutes. 
Wait until the pressure drops.

6: Once boiled, contents are in the pot of about 20 cm 
in the eighth minute,
To put it. (For 3-4 people)
Next, curry powder,
1 tablespoonful (put aside 1 teaspoon for those who are spicy)
A little tablespoon of red curry (a weak one is a small one)
Then, in 1-2 minutes, mix, simmer.

7: Oyster sauce, half tatto, half of soy sauce,
Put it in a curry and let it blend. OK in 2-3 minutes
* Because it boils enough with pressure, it tastes easy to taste.

8: Finally, 1 tablespoon of tablespoon of Garam Masala,
Put in, go for over 1 minute, if you mix it is ready.

* Please note that there is liking for taste and hotness,
so adjust it.
Even though it's easy, it's taking a bit of trouble. 

Well, it is the supplier of curry spice,
Personally from "Ameyoko Otsuya" 400 g by mail
(100 g bags four) I am sending you.

"Ameyoko Otsuya" Shop located near Okachimachi station, 
Ueno station, mail order is OK
Rakuten, I also have a store. Please check it.

I will send up to 4 bags of 100 g with mail service,
Recipes, raw materials, etc. are put on HP, and it is kind.

Http://www.ohtsuya.com/e-commex/cgi-bin/ex_index.cgi

In addition, if you are worried, SB food will also be mailed out.
If you examine it online, you will soon find out.

PS: The health benefits of curry are strongly influenced by teachers such as Professor Dengzen and various people
I write it, and if I check the net, it is full.


Such a delicious, hands do not make good curry 
for the body is not available!

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