Daisekkei my favorite sake.

This time, I will introduce my favorite sake.

1:Daisekkei
Compared to Niigata's sake, it is dry, but it feels easy.
I did not get bored, it was an impression of delicious liquor.

Daisekkei is located in Ikeda Town in the middle 
of the area called Azumino in Nagano Prefecture.
Speaking of Azumino, it is the origin of 
the best apple in Japan: Azumino San Fuji.
It is the hometown of the 
famous Wasabi called Daio Wasabi Farm.
It is a large area spreading at the foot of 
the North Alps, it is also a granary zone.

Snow Gorge (Sekkei) is a zone where snow 
accumulated in valleys and lakes of high altitude 
places such as alpine remained undissolved. 
Or a valley covered with snow cover.

Origin of the name of Daisekkei:
The brand "Daisekkei" was attached to 
the scenery because one of the three 
biggest snow rugs in Japan is in Hakuba-dake.

After all it's delicious !!
1:This is a praise, thankfully praise, 
frequently praised by customers of Daisekkei.
1: "Sticking to the rice and water in Azumino area, 
deliciously delicious sake that is loved by locals"
In our warehouse, we are also focusing on improving 
the quality of sake that is easy to purchase.
Daiginjo etc., expensive liquor is delicious and reasonable.
Cheap liquor with a price such as 
"jyosen・kuradasi" is delicious.
That's why other drinks at Daisekkei can say, 
"Of course it is delicious!"

2: In the long history, we have received 
the honor of Imperial Foundation sake, 
we have repeatedly received many brilliant 
awards, such as the highest gold prize etc.
And I think that you can also repeat 
the words of "It is truly delicious!

Taste inherited and communicate: 
The sticking to the spiritual alcohol quality of 
the sake brewery of Daisekkei passed over 
to successive brewers, Toji, the difference of 
steady research and effort appears clearly 
after 10 years from 5 years later.

Even though it costs, I will continue to explore
 good sake, delicious sake, and I want 
to see with a new feeling every year.
That spirit is constantly changing 
in the sake of "Daisekkeii".
Long ago Grandpa and papa, the same aroma 
and taste as drinker drunk every night.

Japanese sake in Japanese food culture
Sake is the sake that requires the most 
complicated manufacturing process and 
the highest production technology 
among many sake in the world.
It would be very difficult for people 
from overseas to imagine rice seedlings 
from rice plants, rice grains and 
transparent golden sake. Sake brewing is 
a wonderful traditional culture that 
our Japanese people are proud of.
And I think that you can repeat the phrase "It is truly.
"After all it is delicious!" 
We are responsible for making sake, 
responsible for making sake, and with pride 
in my heart I love and appreciate a single grain 
of drops (a single drop of water), 
and I treasure it carefully with it .
And Kuramoto, we will continue to devote 
our efforts to get the customer's smile 
from now on again.

Rice mill:Starting out of Azumino, 
we rice polished slowly and rice that 
we raised with a great deal of farmers 
in the prefecture's contract farmers.



Collection of storage:It is stored until it gets 
drunk in a litter holding small temperature change.



Kojyo Room: A room to increase the koji 
making rice, which becomes yeast rice, 
to steamed rice. Aspergillus is easy to grow, 
it is warm and humid. 1. Koji 2. Moto (liquor) 
3. The more word we make, we carefully 
care about the important koji. 
The taste is sweet as the bites chew, 
and it has a gentle scent like chestnut.
Koji for sake has almost the same 
meaning as malt for whiskey.


Liquor room:Room to increase yeast 
which makes alcohol. 
If you raise a lot of healthy yeast, 
sake will also be finished deliciously fine. 
In the tank, steamed rice, koji, yeast, 
water enter, add a paddle every day. 
When it is fermented, the yeast's gas 
Shuwashwa Pashapasha sounds and 
 a fresh scent like fruit make it a source of sake.


Bottling: Each bottle is packed and completed 
into items that you reach at hand.


甑 (Koshike): A tool that polishes rice 
carefully and steams washed rice. 
The steamed rice is a fragrant smell which 
can not be withheld, and when you eat, 
the umami and sweetness spread in your mouth.


Jyunmai・daijinjyo


Special jynmai Sake not filtered


 jynmai


 Selected(jyousen)



kurasake genshu





コメント

このブログの人気の投稿

うまい日本酒の話1:越乃寒梅

Educational reform by enriching children's halls nationwide

5話:生糸の活況相場の終わり