I drank Shimeharituru, I changed sake, I liked it.


I used to like whiskey before, I did not like sake, 
but after drinking Shimehariturul,
It is a memorable sake that changed Japanese sake .
In 1983, the liquor that I transferred 
to Niigata, I thought was good at 
first drinking, is Shimehariturul. 
Easy to drink without habit, it is alcohol.
Anyway, it is refreshing, drinking impression, 
impression of drinking.
Both of them, with fish dishes, 
salted fish, pickles and so on.

Origin of name Shimeharituru
 (campaign rope · rope · seven fifty three rope)
In Japan, rope stretching out the boundary 
between holy ones and unclean, such as Shimenawa.
Straw the straw from the left side, twist one 
after another, three, five, seven,
In the meantime lower the paper hanging
Taking the brewery as a clean god area 
and stating "to lay a street coat"
It is said to be meaningful.
It seems to be told in this area that the crane 
was coming in the winter so that it would be 
named as "Shimeharu + Tsuru = Shimeharituru" 
to sake made in winter.s
Shimeharu =The sacred rope of Japan
 Tsuru = Crane、in Japanese. 







If words are taken from the taste of 

"Shimeharituru", will it be like this?
It is the taste that Kura has built together 
to build even a little "good sake".
Our foundation is the second year of 
government (1819). 
Murakami holding a warehouse, such as 
Gohyakumangoku and Takamine Nishiki 
rice lots producing good quality sake 
brewery suitable rice. 
Also, the water said to affect the taste of sake,
We use clean well water in the premises 
for washing and washing water .









This groundwater is softwater with 
fine sweetness, which is the underground 
water of the Miomote River known 
for the salmon journey.
It is a sincere attitude towards sake 
making which has been inherited 
throughout this collection.
With good quality rice and clean water 
as a raw material, we aim to 
"delicious liquor" which everyone 
will be pleased with, and Toji and young Kurabito 
are constantly working on sake brewing.

Toji is a professional group of sake making 
to control the temperature of koji and rice.

Toji=杜氏
According to the instructions of Master, 
Following the instructions of Toji, transporting 
 kurabito=蔵人
koji(like malt for whisky), stirring koji and water,
About a craftworkman says a kurabito.







コメント

このブログの人気の投稿

うまい日本酒の話1:越乃寒梅

Educational reform by enriching children's halls nationwide

5話:生糸の活況相場の終わり